BÅT KULL 5 FÖRSTA VECKAN


Nyfödda
Fotograf: Lina


1 dygn 5 flickor, 4 pojkar.


BÅTKULL 5

Familjen Sorkland fortsätter att öka... Den 5e båt-kullen är nu född. 9 små underverk tas hand av mamma Ella och Gudmor Lina ;P Pappan till kullen är Zickan´s GuldPet Zaya´s Eine Verra.

Detta är Sorkland´s andra essex kull.

 BÅT KULL 5
(BÅTAR PÅ E (2))

Far: GP Zaya´s Eine Verra
s/ru bl
Rnr: 0608/09

Ff: Zaya´s quiz on?
s/ba

Fff: Zaya´s Toverspreuk
rsl

Ffm: Asterixin Metsätähti
s/ba

Fm: Zaya´s Namune
rsl

Fmf: Asterixin Head Ööd!
rsl

Fmm: Wictoria OdAdush
rslag

Mor: SP Sorkland´s Elanora
ag es Du
Rnr: 0172/11

Mf: Eytukan Gargazill
ag es db
Rnr: 0226/10

Mff: Unique
ag es

Mfm: Yael Naim
ci db

Mm: Sorkland´s Landi
ci db
Rnr: 0232/10

Mmf: Soda´s päronsoda
amb x
Rnr: 2006/09

Mmm: Sorkland´s Silja Europa
ag db
Rnr: E 1974/09


VOLBEAT FJÄRDE VECKAN

Vem passar bättre att adoptera och uppfosra Volbeat ungarna om inte mamma råttas syster. Denna sammansättning bevisar bara hur flocksmarta dessa honor var och är. Hon tog emot ungarna utan ett pip och reagerade inte ens på att ha en hel hög bebisar under sig som lukta in sig.
FINASTE MOLLAN

Ännu en sömnlös natt av oro. Mollans tillstånd har varit oförändrat sedan igår morse. Hon har förflyttat sig runt i buren. ätit å druckit bra. Mollans ägare kom vid 10 tiden och vi kikade på henne. Pratade om allt och gosade med Mollans bebisar. Straxt innan 14 slutade Mollans hjärta att slå vilket vi anat att det skulle göra. Det är ganska skönt att ägaren fått se henne innan hon vandrade vidare.

Hon hade precis börjat mista sin värme kroppsligt men hon kommer alltid att värma mitt råtthjärta precis så som hon gjort sen jag såg henne första gången. Jag har aldrig träffat en råtta som varit så mjuk och så perfekt men hon kommer leva vidare genom sina barn.

Jag e glad över att jag fått ha henne i min flock å i mitt liv under några månader men när L berättar för mig att hon funderat på att ge mig Mollan i julklapp både värms och brister mitt hjärta på samma gång. Jag önskar att jag nån gång kan ge tillbaka en lika fin skatt som Mollan var för mig.

Ett stilla regn faller nu ute i skymmningen men de e knappt att de märks. Tror att himlen gråter för att jorden har mist sin finaste själ och mörkret visar att snart är det en ny dag med nya tag.

Tack för din tid Mollan och tack L för att jag fått tagit del i Mollans liv vilket jag aldrig kommer glömma.


LEDSEN, TRÖTT OCH OROLIG

Som jag skrev på den andra bloggen borde vi ligga i sängen å sova jut nu. Det var precis vad jag gjorde för 2 timmar sen. Jag måste ha snarkat högt då jag inte hörde smällen i vardagsrummet men som tur var så hade inte min sambo somnat än utan väckte mig me orden "jag tror en bur åkte i golver"

 

Jag for upp och ut fort som attan, tände lampan för att finna bebis buren liggandes på sidan på golvet. Buren är hel men det ligger strö överallt. Bebisarna springer panikslagna runt i buren. Jag behåller tydligen mitt lugn men har nog fått en sorts blackout för jag minns inte vad jag gjort i några minuter. Minnet kommer tillbaka när jag sitter med mamma råttas slappa kropp i mina händer. Hon andades men rörde sig inte. Känner genom hennes kropp efter eventuella avvikelser men finner inget. Sitter med henne i famnen en stund och tror hon är påväg bort men hon fortsätter andas. Jag kollar genom bebisarna som sitter stela i ett hörn i buren. Dom kvicknar till snabbt och verkar inte fått några skador.

 

Återgår till honan. Ger henne lite sockerlösning i en flaska och hon dricker själv. Messar ägaren till honan vid 5 snåret och förklarar läget. Hoppas bara hon kunnat somna om. Mamma råtta somnar en stund på min sambos bröst. Vid 6 tiden börjar hon försöka röra på sig men har inte någon vidare balans men hon klarar av att tvätta sig. Vi ger henne mera vatten och lite barnmat som hon smaskar i sig lite av. Nu får hon vila en stund och vi andra väntar på att ägaren ska höra av sig om hur vi ska gå vidare.


VOLBEAT TREDJE VECKANSOULWEEPER


 

 

RIVER QUEEN

 


 MAGIC ZONE


 

 

REBEL MONSTER

 


ELLAFotograf: Hanwi


DOZAN

Fotograf: Hanwi


PIGGEFotograf: Hanwi


XETFotograf: Hanwi


VALLE

Fotograf: Hanwi


YUTTIS Fotograf: Hanwi


PÄRRA Våran fina 2½ åring.

Fotograf: Hanwi


RESULTATET FRÅN LUCIA UTSTÄLLNINGEN 4/12


SP EXCALIBUR

STANDARD: THERES GRANATH

HELHETSINTRYCK
:
ÖVRIG BEDÖMNING: Bra typ och storlek, grabbig. Bra svans. Bra ögon. Något mörk underpäls. Önskas mer rödhet. Ger lite för mörkt intryck. Bra demarkering. Något mörk magpäls. Ok öronplacering. Något ojämna i formen. Litet veck på höger öra.
TEMPERAMENT:

Kv 1

PET: POTKU HOLMSTEDT

HELHETSINTRYCK
: Nyfiken pojke.
KONDITION: Bra storlek och massa. Len päls. Ok ögon. Bra svans. Ok klor. Bra renhet.
TAMHET: Nyfiken och trevlig. Agilityråtta?

Fick sitt 5e A


 

PIGG

PET: POTKU HOLMSTEDT

HELHETSINTRYCK
: Vacker hane.
KONDITION: Bra storlek. Ren och fin päls och pälsbotten. Bra ögon och svans.
TAMHET: Nyfiken och trevlig. Passar domaren.

Fick sitt 1a A och en 2a pris rosett.


 

RATAZANA´S GARDOZA

STANDARD; THERES GRANATH

HELHETSINTRYCK
:
ÖVRIG BEDÖMNING: Bra typ och storlek. Något pojaktigt huvud. Ok svans, ser ut att sakna yttersta svanstippen. Bra ögon och öron. Något ljus underpäls. Sivrerad. Bra demarkering. Önskas lite mer fire, ger ett flammigt intryck. Vita tår
TEMPERAMENT:

Kv: 2 pga färg och silvrering.


 

SP ELADIA ISABEL

STANDARD: THERES GRANATH

HELHETSINTRYCK
:
ÖVRIG BEDÖMNING: Ganska trevlig essex. Ok öron.
TEMPERAMENT:

Diskad pga läte från luftvägarna.

PET: POTKU HOLMSTEDT

HELHETSINTRYCK: Söt dam.
KONDITION: Bra storlek och massa. Mjuk päls. Aningen långa klor. Ok svans. Bra renhet. Bra öron.
TAMHET: Bra temperament.

Fick sitt 5e A


VOLBEAT ANDRA VECKAN


8 dagar.


10 dagar.


12 dagar. (bebben bakom la upp majset... inte jag)


RSS 2.0